Waterpokken

Vals alarm

 

Mijn oudste zoon Govanni heeft in zijn jaren al een aantal keer rode vlekjes over zijn lichaam gehad, en elke keer dachten we zullen het de waterpokken zijn?!

Maar elke keer was het vals alarm. Dan was het de vijfde ziekte toen weer de zesde ziekte.

Gelukkig dacht ik nog, want het kan echt heel erg vervelend zijn, maar aan de ene kant dan had hij het tenminste al wel gehad.

 

Deze keer was het echt raak

 

Totdat deze keer de rode vlekjes blaasjes werden, ik schoot in paniek, ik was op dat moment ook nog eens zwanger en ik had de waterpokken ook nog niet gehad, althans dat dacht ik!

Ik heb gelijk de verloskundige gebeld, en die kon mij vertellen dat ik het virus wel gehad heb, wat een opluchting! ( zelfs me moeder was verbaasd, ik heb nooit rode vlekjes of blaasjes gehad als kind )

 

Helemaal ontstoken

 

Maar oh jee als Govanni het heeft, dan krijgt Javey het waarschijnlijk ook, en ja hoor een aantal dagen erna kreeg hij het ook, Govanni had er gelukkig niet zo last van, maar Javey oei oei oei, hij zat helemaal onder en vooral op zijn gezicht / hoofd, het raakte zelfs helemaal ontstoken, het zag er echt niet prettig uit, hij voelde zich echt ziek ervan maar had tot mijn verbazing geen jeuk! Gelukkig ook maar, want als hij ook nog eens alles open zou krabben. AUW!

We mochten niet eens naar hem kijken, het leek wel alsof hij zich schaamde, dat hij gewoon wist dat het er niet fijn uit zag, dat was echt zielig om te zien.

Misschien jeukte het niet omdat ik de kinderen elke dag 1 of 2 keer in een havermout badje deed.

Ook gebruikte ik sudocrem om de blaasjes mee aan te stippen.

Antibiotica

 

Ik heb gelijk de huisarts gebeld, en moest wat foto’s sturen zodat de arts het kon beoordelen, ik werd gelijk terug gebeld en kreeg antibiotica voor Javey.

Dat was ook nog even een gedoe om toe te dienen, op een lepel ging allemaal niet dus we moesten de antibiotica in een spuitje doen en dan in zijn mond, maar er zat natuurlijk geen lekker smaakje aan de antibiotica waardoor hij het eerst niet wou, begrijpelijk!

We hebben hem toen zo goed mogelijk proberen uit te leggen dat hij daar beter van wordt en dat alle bultjes ook beter worden en dan weggaan.

Zo trots dat ik op hem ben, heeft hij de hele kuur afgemaakt!

Welkom, wat leuk dat je er bent!

Ik ben Sharon (33), en woon samen met Tom en onze 3 stoere bengels, Govanni (7), Javey (4), en Djaylen (1) en niet te vergeten onze trouwe viervoeter Messi.

Hier bij kidshappymomhappy vind je persoonlijke verhalen en inspiratie voor baby & kinderkamers.

Ben je benieuwd naar meer van ons? Neem dan eens een kijkje op mijn instagrampagina kidshappymomhappy

 

Veel inspiratie en lees plezier!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Shoppen bij Bol.comHavermoutbadje bij waterpokken.

 

Vul eerst een badje of bad met water rond de 38 graden, als je dat hebt gedaan, dan pak je een hydrofiele doek of een hydrofiele washandje.

Daar doe je dan een paar schepjes havermout in en knoop het bij elkaar en doe er dan een elastiekje omheen.

Leg het dan in het badje, knijp tussendoor even in de doek of washandje zodat het badje een witte gloed krijgt.

Daarna kan je kindje in bad.

Wat ik tussendoor ook nog deed was even het washandje uit het bad halen en dan voorzichtig ermee deppen op de blaasjes.

 

Waarom een havermoutbadje?

 

Een havermoutbadje laat de waterpokken sneller uitdrogen, en het verminderd de jeuk, en de huid wordt er ook nog eens lekker zacht van.