Doorkomende tandjes

 

 

Veel pijn

 

Mijn jongste zoon Djaylen, heeft erg veel last van doorkomende tandjes.

Hij krijgt de 1 na de ander, het is echt heel zielig! En je zou niks liever dan de pijn weg willen nemen.

Soms gaat het een paar dagen goed, en dan is het ineens alleen maar huilen, spugen, kwijlen, slechter slapen, en vieze luiers maar niet zomaar vieze luiers, echt zure spuit luiers, soms zo erg dat het tot de rug vol zit. ( en dat wordt weer een rompertje kapot knippen )

Merk ook dat hij soms naar zijn oortje grijpt vooral als hij ligt, dat komt omdat er dan druk op de oren komt te staan.

Maar kijk ook uit, ze kunnen er ook een oorontsteking van krijgen omdat de weerstand vaak omlaag gaat door de doorkomende tandjes, hou daarom altijd je kindje goed in de gaten als hij te vaak naar zijn oortjes grijpt, het oortje hoeft niet eens rood of viezig te zijn als het ontstoken is.

 

Word s 'nachts wakker

 

Als Djaylen er s ‘nachts van wakker wordt, dan helpt vaak een speentje geven, of ik geef hem wat kouds te drinken, en soms is een dikke knuffel en een aai over de bol ook genoeg.

En mocht dat niet helpen, en hij heeft er echt heel veel last van dan geef ik hem een zetpil, ik heb ook spul om zijn tandvlees mee in te smeren van de VSM maar dat helpt hier niet echt.

Ik wil bij de kruidvat even kijken voor dentinox, en ik heb ook de Gengigel voor baby’s besteld, deze tip heb ik via andere moeders gehoord. Die kende ik zelf nog niet.

 

Fase

 

Het is een fase waar je je samen met je kindje door heen moet slaan, gelukkig heeft niet elk kind er last van.

Mijn middelste zoon Javey had er bijna geen last van, en mijn oudste zoon Govanni die had voornamelijk echt heel erg last van spuit luiers, en hij had toen speciale druppels voor het tandvlees vanuit Duitsland dat werkte echt heel erg goed, maar helaas kan ik het niet meer terug vinden hoe dat heette.

 

Zorg dat je vooral zetpillen, bijtringen en iets voor het tandvlees heb liggen. Dan scheelt het hopelijk al een hoop narigheid.

Welkom, wat leuk dat je er bent!

Ik ben Sharon (33), en woon samen met Tom en onze 3 stoere bengels, Govanni (7), Javey (4), en Djaylen (1) en niet te vergeten onze trouwe viervoeter Messi.

Hier bij kidshappymomhappy vind je persoonlijke verhalen en inspiratie voor baby & kinderkamers.

Ben je benieuwd naar meer van ons? Neem dan eens een kijkje op mijn instagrampagina kidshappymomhappy

 

Veel inspiratie en lees plezier!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Shoppen bij Bol.comVia de links kan je de producten verder bekijken. 

Als je via deze links iets koopt, bijvoorbeeld bol.com dan ontvang ik hier een kleine commissie over.

Dit kost jou niks extra's hoor, maar het helpt mij om deze website te onderhouden en te laten voortbestaan.

Wil jij mij helpen zodat ik meer leuke blogs kan blijven schrijven?