Bang in het donker

 

s' nachts wakker

 

Onze zoon Javey word al een aantal maanden s‘ nachts wakker en komt dan bij ons in bed, het is vooral toen gekomen omdat hij ontstoken neus en keelamandelen had, maar zo erg dat hij s ’nachts snurkte en last had van ademstops, uiteindelijk zijn de neus en keelamandelen ook verwijderd.

Wij blij omdat we natuurlijk hoopte dat hij weer lekkerder zou gaan slapen, maar ook wij.

Het is echt niet erg als af en toe de kinderen bij ons in bed kruipen, maar het duurde al een aantal maanden waardoor we zelf bijna niet meer sliepen.

Een bed van 1.60m is niet heel groot en dan met 3 man erin, en aangezien ons meneertje altijd graag gespreid in bed ligt, lag ik altijd strak op het randje ( mama offert zich wel weer op )

 

Ineens bang in het donker

 

Uiteindelijk ging het een tijdje goed, ik blij, papa blij omdat we weer fatsoenlijk konden slapen, maar dat was helaas van korte duur, want ineens is hij overal bang voor en kruipt s ‘nachts weer bij ons in bed.

Hij vraagt vooral naar monsters! Als ouders zeg je natuurlijk monsters bestaan niet,

en probeer je het je kind zo goed mogelijk uit te leggen.

Maar maak dat je kind maar wijs.

Hij is bang voor de kasten die moeten ineens dicht, nachtlampje moet aan, slaapkamer deur los, en hij doet ineens de gordijnen open zodat hij meer licht in zijn kamer heeft.

Nou mama offert zich wel weer op, slaap wel weer zo strak als een plank op het randje!

 

Uiteindelijk hebben we zijn matras tegen ons bed aangelegd, zo is hij s‘ nachts tenminste niet alleen maar ook was het niet meer te doen op deze manier. ( hadden we eigenlijk eerder moeten bedenken )

Je merkt gewoon dat als je zelf weinig slaapt, je overdags niet te genieten bent, s’ ochtends loopt alles op rolletjes maar s’ middags kak je dan gewoon ineens helemaal in en ben je geprikkeld en kan je niks hebben. Dat is natuurlijk niet leuk tegenover de kinderen, want Javey kan er niks aan doen dat hij bang is, zal vast ook wel een fase zijn die hopelijk snel overwaait en dat iedereen snel weer zijn eigen slaapje kan vatten.

 

Is jou kind s’ nachts ook ineens bang? Of bang geweest?

Wat doen of deden jullie om je kind te helpen om niet meer bang te zijn?

Welkom, wat leuk dat je er bent!

Ik ben Sharon (33), en woon samen met Tom en onze 3 stoere bengels, Govanni (7), Javey (4), en Djaylen (1) en niet te vergeten onze trouwe viervoeter Messi.

Hier bij kidshappymomhappy vind je persoonlijke verhalen en inspiratie voor baby & kinderkamers.

Ben je benieuwd naar meer van ons? Neem dan eens een kijkje op mijn instagrampagina kidshappymomhappy

 

Veel inspiratie en lees plezier!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Shoppen bij Bol.com
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.